Vuorissalo

VUORISSALON TUKIKOHTA

Seuran tukikohta on Vuorissalon saaressa; 61°47,68`  ,  25°31,95`.  Tukikohtaan ovat tervetulleita muidenkin seurojen katsastetut ja seuralipulla varustetut venekunnat.

Laiturit: Tukikohdassa on kolme laituria: vene- , huolto- ja uimalaituri. Venelaiturissa on   käytettävissä seitsemän poijua, samaan poijuun voi kiinnittää useampiakin aluksia. Pienemmän syväyksen veneillä pääsee hyvin myös venelaiturin rannanpuoleisiin paikkoihin. Isoimmat alukset suositellaan kiinnitettäväksi rantapenkkaan. Uimalaituriin sekä huoltolaituriin ei saa kiinnittää veneitä.

Laiturimaksu on Päijänteen pursiseurojen yhteisesti sopima 15 euroa. Laiturimaksu sisältää yöpymisen, nuotiokatoksen käytön sekä mahdollisen saunomisen. Laiturimaksun voi maksaa joko grillikatoksella sekä saunalla oleviin lippaisiin tai seuran tilille FI31 5091 0320 1013 21.

 
 

Sauna: Tukikohdassa on käytettävissä sauna erillisine pesu-, puku- ja vilvoittelutiloineen. Seuran jäsen voi lunastaa saunan avaimen kertamaksua vastaan. Maksu kattaa saunamaksut omassa tukikohdassa koko jäsenyyden ajalta. Avain on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa ulkopuolisten käyttöön. Seurasta erotessa avain luovutetaan takaisin seuralle, eikä sitä saa antaa tai myydä eteenpäin. Saunomaan pääsee muutkin silloin, kun paikalla on seuraan kuuluva avaimen omistava jäsen. Pesutilassa on järvivesipumppu ja pata veden lämmitykseen. Padallisen vettä lämmittää pesällisellä puita. Syksyllä myöhempään liikkuvia jäseniä muistutetaan, että saunatilat on jätettävä asianmukaisesti talvikuntoon. Padasta vedet pois jne. Saunan siivouksesta huolehditaan yhdessä ja kukin saunoja jättää tilat siistinä seuraaville kylpijöille.

Tupa: Mökkitupa on seuralaisten vapaassa käytössä. Mökissä yöpymisestä on päällekkäisyyksien välttämiseksi päätetty, että yöpymiseen on aina tehtävä varaus isännältä. Tila rauhoitetaan silloin yöpyjien käyttöön. Mökissä on takka, jossa on kaksi erillistä peltisysteemiä (talvi + kesä). Kesällä molemmat pellit pidetään auki. Talvella on muistettava takan varovainen lämmitys. Mökin käyttäjät huolehtivat myös sen siivoamisesta.

Nuotiokatos: Tukikohdan keskeisellä paikalla on kookas nuotiokatos, jossa keskellä on tulisijat ja reunoilla kiertävät istuimet pöytineen. Katoksessa olevat vesisangot on pidettävä täytettyinä paloturvallisuuden vuoksi. Pilko nuotiopuut itse, vajassa olevat pilkotut puut on tarkoitettu saunan lämmitykseen. Tulisijassa poltetaan vain puita, ei roskia. Tukikohdassa ei ole jätehuoltoa, vaan kukin vie omat roskansa jätekeräykseen. Lemmikkieläimet pidetään kytkettyinä ja nuotiokatoksen ulkopuolella. Tupakointi katoksessa on kielletty.

Venelaiturin läheisyydessä rantapenkereellä on erillinen tiskipaikka. Tiskipaikan käytön toivotaan vähentävän veneistä järviveteen laskettavan harmaan veden määrää.

Luontopolku:  Vuorissalon saaren ympäri kiertää 3,5 kilometrin mittainen  maisemapolku, josta voi ihastella Päijänteen jylhiä selkiä. Saaren eteläpään leirikeskuksen nuotiopaikalla voit myös paistaa kalliorannalla eväsmakkaraa ja nauttia retkieväitä ja tarkkailla vesiliikennettä Päijänteen pääväylällä.

Veneet ja vesikulkuneuvot: Tukikohdassa on seuran jäsenten käytössä soutuvene, Vikla-purjevene, optimistijolla sekä kaksi kaikille sopivaa sit on top -kanoottia Veneet ovat tukikohdan rannassa ja mökistä löytyvät muut tarvikkeet. Opastusta purjeveneen käyttöön voi kysyä seuran muilta jäseniltä.

Vuorissalon isäntä:  Mika Vapaa  0400-414796